2017-18 évi edzésrend!

ER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kérdés esetén keressétek az edzőket!

Vívótábor 2017 – Alapozó edzőtábor

Megkezdtük az alapozást! A Körmendi Vívó SC vendég sportolóival együtt 35-en futnak, ugranak és róják a köröket a NLG pályáján, termében, a Csónakázó Tó körül és bárhol a városban ahol jól esik. 🙂 A hét végéig naponta 2×2 órában izzadnak reménységeink és az edzések között gyermekjóga, sportpszichológiai és nyelvi csapatépítő programokkal és természetesen némi fagyizással töltik a szabadidőt.

IMG_0911

IMG_0906

IMG_0901

Edzésidő változás az Olimpici verseny miatt!

A hétvégi Olimpici verseny szervezése és bonyolítása miatt az edzések a héten az alábbiak szerint módosulnak:

– Csütörtökön 18h-ig tartó edzések a szokásos módon lesznek megtartva de a 18h-s edzés a Nagy Lajos termében lesz Karcsi bácsival, a POTE teremben nem!

-Pénteki edzések elmaradnak!

Az érdeklődőket várjuk Bükön a városi Sportcsarnokban a versenyen.

Üdv!

Az Egyesület vezetése

 

 

Összevont edzés Március 11-én!

A pénteki suli-buli vívóprogram miatt a délutáni edzések összevontan, 18h-tól lesznek megtartva!

 

 

SzJA 1% – VUVI Közhasznú Alapítvány!

Ön az 1%-val tudja támogatni a vas megyei vívó egyesületeket!

A 2015. évi jövedelemadó 1 %-át – az 1996. CCXXVI. törvény alapján – minden adófizető állampolgár saját elhatározása szerint közcélra felajánlhatja.

A megyei szakosztályaink utánpótlás munkáját segíti az Vas Megye Utánpótlás Vívásért Közhasznú Alapítvány, amelyet az SZJA 1%-val lehet támogatni.

Kérem Önöket, hogy lehetőségeik szerint címezzék Nekünk adójuk 1%-át és kérjék erre kollégáikat, barátaikat! Előre is köszönjük!

A kedvezményezett adatai:
Vas Megye Utánpótlás Vívásáért Közhasznú Alapítvány

(Rövidített név: VUVI Közhasznú Alapítvány)

Kereskedelmi és Hitelbank Rt – 10201006-50279173-00000000

Adószám: 18895935-1-18

Tisztelettel:
Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület

Olimpici Grand Prix 4, Keszthely

Szabó Viki győzelme az újoncok között!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hétvégén Keszthelyen rendezték az OLIMPICI GP sorozat 4. fordulóját. A szombathelyiek 4 döntős helyezéssel büszkélkedve térhettek haza és azzal a remek teljesítménnyel, hogy Szabó Viktória lett az újoncoknál a BALATON KUPA BAJNOKA!!!

 

 

 

 

 

 

Gyermek fiú: 85 induló

Varga Erik a 2 körben 8 győzelmet szerzett a táblán azonban a román Szilágyi megállította a döntő előtt így Erik a 15. lett

Gömböcz Ákos 7 győzelme a 27. helyhez volt elég.

Sántha Máté 5 győzelme a 41.

Kerekes Valdemár 5 győzelme a 45.

Sásdi Barna 3 győzelme az 58.

Tóth Kristóf 3 győzelme a 62.

Tóth Kornél 1 győzelme a 69. helyhez volt elég

A gyermek lányoknál 58 induló volt.

Horváth Emma 2 győzelme a 44. helyet jelentette.

Az újonc fiúknál 62 induló volt.

Bende Bence 9 győzelmet szerzett a 2 körben, majd magabiztos vívással egyenes ágon jutott a 8-as döntőbe, ott azonban a 4 közé kerülésért a pécsi Darvasitól vereséget szenvedett így végül az előkelő 5 helyen zárt. Bence egész nap mutatott szép, akció dús vívása minden dicséretet megérdemel, főleg ha azt is elmondjuk : az a fránya vereség is csak 1 tuson múlott…

Gömböcz Ákos 4győzelem után a 32 jutásért egy román fiú Ziman ellen vesztett.. 44. helyen zárt.

Az újonc lányoknál 50 vívó állt rajthoz 1 szombathelyi Szabó Viki képviselte színeinket.

Viki a körben magabiztosan vívott, így a 32-be kiemeltként jutott, majd a Balatonos Juhász t verte 15:6-ra, majd a 8 közé kissé meg kellett küzdenie a debeceni Feketével, de a végén sikerült egyenes ágon a 8-ba jutás az Mtk-s Trencsényi15:7-es legyőzésével. A négy közé ismét a vigaszágon döntőbe jutó Trencsényi következett most 15:6, majd a döntőbe jutásért a miskolci Egerszegi volt az ellenfél.. óriási csatában végig éfej-fej mellett haladtak az utólsó tust Viki adta így az aranyért vívhatott! Az ellenfél a románok kadet EB-re készülő válogatottja Predescu volt. Viki végig nagyon koncentrált hatalmas küzdelemben sikerült 15:14-re legyőznie, így hosszú idő után MAGYAR vívónő állhatott ennek a korosztálynak a dobogó legfelső fokára!!

A serdülőknél a fiúk 54-en álltak rajthoz.

Bende Bence veretlenül zárta a kört és a jó tusarányával a táblán az 1. rangszámot kapta.

A táblán is magabiztosan vívott a 8 közé egyenes ágon jutott, de 4 közé kerülésért a BVSC-s Andrásfy ellen elfogytak az ötletek és az erő.. így végül az 5. helyen végzett, ami az egy évvel idősebbek között igen szép eredmény Bencétől.

Horváth Mátyás a körben 3 győzelmet szerzett, az egyenes ágon Bencétől kapott ki, a vigaszágon Kovács Kornélt búcsúztatta..a döntő kapujában Andrásfy búcsúztatta 13. lett.

Kovács Kornél 3 győzelme után a 32 között a honvédos Vargától kapott ki, a vigaszágon még győzött 1x de aztán Horváth Mátyással már nem bírt. 21. lett

A lányoknál 40 induló volt Szabó Viki itt is magabiztosan kezdett. A táblán is két sima asszóval jutott előre. A döntőbe jutásért a békéscsabai Balog Alexandra volt az ellenfele. Viki 3 tus előny után, kikapott, de a vigaszágon Egerszegi ellen magabiztos 15:10-es győzelmével beverekedte magát a döntőbe.

A 4-be jutásért Predescu val kellett megharcolnia… óriási küzdelemben sikerült a román lánynak a tegnapiért a visszavágás 15:13-ra most ő nyert, Viki így az 5. helyen végzett.

Budai Eőke 3 győzelme után a 32- ben előbb kikapott Egerszegitől, majd legyőzte a VASAS-os Törököt, de sajnos az MTK-s Trencsényi ellen már nem tudott nyerni így 23. lett.

A 4 döntős helyezés önmagában is nagyon szép eredmény a szombathelyi vívóktól, de Szabó Viki BALATON KUPA győzelme nagyon- nagy siker!!

GRATULÁLUNK!

 

Olimpici Grand Prix 3, Budapest

Szabó Viki és Horváth Matyi is a kiváló harmadik helyen!

Az OLIMPICI GP harmadik fordulóját a fővárosban a VASAS rendezte a hétvégén.

A szombathelyiek szép sikereket arattak: 2 bronz érmet és egy 6. helyet is szereztek.!!!

A gyerek fiúknál 108 induló lépett pástra köztük 8 szombathelyi, akik közül néhányan első versenyükön vettek részt.

Varga Erik a két körben 8 győzelmet szerzett, majd a táblán sajnos 1 tussal, de kikapott így 21. lett

Gömböcz Ákos 5 győzelem, majd a helyosztó után 49. lett

Kerekes Valdemár 5 gy. majd 52.

Sántha Máté 4 gy. 68. Tóth Kornél 3 gy 68.

A lányoknál 71 induló volt. Horváth Emma képviselte színeinket 5 győzelem és a 45.hely jutott neki.

Törpici lányoknál szintén 1 fő képviselte a szombathelyieket a 44 fős mezőnyben Szabó Dóra, aki végül a 30. helyen végzett.

Az újonc fiúknál 86-an indultak. Bende Bence 2x is a döntőbe jutásért vívott, sajnos nem sikerült így meg kell elégedni a 11. hellyel.

Lányoknál 66 álltak pástra.

A 3 évvel fiatalabb Horváth Emma nagyon szépen szerepelt 6 győzelemmel került táblára,ahol azonban a nagyobb rutin előtt meg kellett hajolnia, de ez a 36. hely nagyon szép reményeket rejt a jövőre nézve.

Szabó Viktória előző eredményeihez híven szerepelt, végig simán és magabiztosan vette az akadályokat, a román Benea tudta csak megállítani a végén.. de Viki 3. helyével így is a legjobb magyar lett, mert a versenyt a másik román: Predescu nyerte.  Nagyon szép siker ismét Vikitől!

A serdülők mezőnyében a fiúknál 65 induló volt.

Horváth Mátyás igen szoros és küzdelmes asszók után (3 BVSC-t győzött le..és klubtársát Bende Bencét) egyeneságon jutott a 8 közé, ahol a  Balatonos Czirákit is sikerült 1 tussal legyőznie, így a közé is bekerülnie, ahol a végső győztes a Honvédos Varga állította meg, így Mátyás az előkelő 3. helyen végzett!!

Kovács Kornél a vigaszágon egészen a döntőbejutásért vívott asszóig jutott, ott azonban már elfogyott ereje a VASAS-os Bányait nem tudta legyőzni, 12. lett, Bende Bence a 21. helyen végzett.

A lányoknál 54-en voltak a rajtnál.

Szabó Viktória itt szépen vette az akadályokat, egészen a döntőbe jutásig, ott azonban a Vasasos Gillányi megállította, ám a vigaszágon Viki kiharcolta a döntőbejutást. A sors megadta a nemes bosszú lehetőségét, ami csak a hosszabbításban úszott el, ha csak 1 picike tussal, de ismét a végül aranyérmes Gillányi nyert, Viki 6. helyen zárt.

Budai Blanka a táblán mutatott jó vívásával a 24. helyet szerezte meg!

A szombathelyieknek most kevésbé kedvezett a szerencse, de a 2 bronz és a 6. hely szép eredmény.

Az OLIMPICI következő fordulója 2 hét múlva lesz Keszthelyen. Azért ez a közelség, mert a Vasas által rendezett versenyt a Szövetség kénytelen volt az eredeti időponthoz képest 2 héttel később megrendezni és a következőnek viszont nincs lehetősége a csúsztatásra, mert annyira sűrű a versenynaptár.

Sikeres Kadet, Junior OB!

Szabó Viki mind két napon döntőben!

A múlt heti rossz időjárás miatt a Vívószövetség a mostani hétvégén rendezte meg a kadet és a junior párbajtőr Országos bajnokság egyéni számait, mert az EB és VB szempontjából válogató versenynek számítanak mind a két korosztályban. A csapat OB-k későbbi időben kerülnek majd megrendezésre.

A szombathelyiek eredményei:

Kadet női pbtőr:

73 induló

A 3 évvel idősebbek korosztályában Szabó Viktória óriási bravúrt végre hajtva egészen a dobogó 3. fokáig menetelt. Ragyogó teljesítmény a fiatal versenyzőtől.

A körben 5 győzelemmel veretlenül zárt. A 32-be jutásért kiemelt volt, majd a 16-ba kerülésért Dinga K. Tata ellen győzött 15:7-re.

A 8 közé a jóval esélyesebb miskolci Bogdányit győzte le 15:9-re, majd a 4-be kerülésért a Vasas-s Nyikos sem tudta megállítani, őt 15:12-re verte . A fináléba kerülésért Arday DVE állította meg 7:15..

Viki teljesítményéről csak felsőfokon lehet beszélni!!  Fiatal kora ellenére nagyon érett, technikás vívást mutatott, küzdeni tudása – akarata meghozta gyümölcsét!

A kadet fiúknál 85-en álltak rajthoz.

Itt Bakos Bálint teljesítménye érdemel említést. (Bálint közel 3 hónapos kényszerült kihagyni csuklója törése miatt…)

A körben 5 győzelem és 1 vereséggel zárt.

A 32-be jutásért Lasztovicza Balaton ellen 15:2-re nyert!! A 16-ért Bihari Érd 15:9 következett és már a döntőért vívhatott, itt azonban sajnos a végén kissé elbizonytalanodott a Vasasos Bús ellen 13:15 és elmaradt a titkon remélt döntőbe jutás…

 

Junior női pbtőrben 59 induló volt.

Itt is óriási Szabó Viktória siker született.

Viki itt a nála 6 !! évvel idősebbek között állt pástra és egészen a 8-as döntőig sikerült beverekednie magát.

A kör nem sikerült számára jól, csak 2 győzelmet szerzett és 4 vereséggel zárt.

A 32- be jutásért a Vasas-s Rudolf ellen győzött (5 évvel fiatalabb a vasasos lánynál..)15:11-re.

Majd a 16-ba jutásért Kolczonay Fless ellen ismét óriási bravúr a hosszabbításban kiharcolt továbbjutása!!

A döntőbe jutást a szintén sokkal rutinosabb BVSC-s Szabó Laura ellen harcolta ki 15:13 ..

A 4- be jutás sem volt ezek után elérhetetlen, hiszen a BVSC- s  Zsargó ellen már néhányszor sikerült nyernie, de sajnos 8:8 után a fáradtsággal és ellenfelével nem tudott megbirkózni.

Óriási siker a 8 közé kerülése!!

FFi pbtőr 83 induló

Szabó Bence 3/3 a körben  a 32-be jutásért Müller Balatont verte 15:7-re, majd a 16-ért a tatai Priegl következett 15:9-re.

Sajnos a döntő kapujában az MTK-s Hudek 1 tussal jobbnak bizonyult, így a 14. helyen zárt.

Győrffy Kristóf 5/1 a körben, majd a 32-be jutásért a veresegyházi Implom ellen nyert magabiztosan, de a 16-ba kerülésért a BVSC-s Tallár 15:13-ra legyőzte, így Kristófnak most meg kellett elégednie a 19. hellyel.

Bakos Bálint 4/2 a körben, majd a 32-be kerülésért Németh Balaton ellen 15:8, ám a 16-ba kerülés a felnőtt OB-n döntős Garzó Vasas ellen 1 tussal de elúszott. Bálint így a 22. helyen végzett.

Szabó Viktória a két döntőbe jutással és a kadet dobogóra állással gyönyörű eredményes hétvégét zárt.

BUÉK!

Ezúton kívánunk sikerekben gazdag, boldog újévet sportolóinknak, versenytársainknak és általában mindenkinek aki ebben a sportban találja meg a mozgás örömét!

Találkozzunk a vívóteremben!

 

Kezdő csoportunk sikeres vizsgát tett.

kezdo

 

 

 

 

 

 

 

 

Név szerint:

Molnár Leonóra Pálma, Dröszler Mátyás, Egri Máté, Görgényi Olivér, Kollarits Olivér, Máriás Máté, Márk Levente, Melega Miklós, Móritz Gergely, Németh József, Szabó Szilveszter Márk, Szalai Bernát, Zsenák Csaba Bendegúz

Gratulálunk az újdonsült vívóknak!