Kategória: Egyéb

2017-18 évi edzésrend!

ER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kérdés esetén keressétek az edzőket!

Vívótábor 2017 – Alapozó edzőtábor

Megkezdtük az alapozást! A Körmendi Vívó SC vendég sportolóival együtt 35-en futnak, ugranak és róják a köröket a NLG pályáján, termében, a Csónakázó Tó körül és bárhol a városban ahol jól esik. 🙂 A hét végéig naponta 2×2 órában izzadnak reménységeink és az edzések között gyermekjóga, sportpszichológiai és nyelvi csapatépítő programokkal és természetesen némi fagyizással töltik a szabadidőt.

IMG_0911

IMG_0906

IMG_0901

Edzésidő változás az Olimpici verseny miatt!

A hétvégi Olimpici verseny szervezése és bonyolítása miatt az edzések a héten az alábbiak szerint módosulnak:

– Csütörtökön 18h-ig tartó edzések a szokásos módon lesznek megtartva de a 18h-s edzés a Nagy Lajos termében lesz Karcsi bácsival, a POTE teremben nem!

-Pénteki edzések elmaradnak!

Az érdeklődőket várjuk Bükön a városi Sportcsarnokban a versenyen.

Üdv!

Az Egyesület vezetése

 

 

Világbajnokot vert Bende Bence

Tatabánya – Nagyszerűen teljesített a párbajtőrözők felnőtt válogatóján Bende Bence. A Szombathelyi Vívóakadémia első éves juniorversenyzője hetedik lett.

A felnőtt párbajtőrözők számára dupla válogatót rendeztek Tatabányán; a második napi verseny az U23-as korosztály európai körversenyének állomása is volt egyben.

Az első napon 132-en léptek pástra, a Szombathelyi Vívóakadémiát Bende Bence képviselte. A kadet korosztályt egyéni világbajnoki bronzéremmel és Európa-bajnoki csapat-arannyal és -bronzzal maga mögött hagyó 17 éves sportoló az első kört veretlenül, öt győzelemmel zárta, így a 64 közé jutásért nem kellett vívnia. A 32-be jutásért volt klubtársa, Bakos Bálint volt az ellenfele. A kiélezett meccset végül Bálint nyerte 15-14-re; Bence számára a 36. helyen ért véget ez a nap.

A második napon 101-en indultak. Patócs Zsolt tanítványa négy győzelemmel és két vereséggel kezdett, ezzel a 64 között tudhatta magát. A 32-be a békéscsabai Bartóki-Gönczi magabiztos, 15-7-es legyőzésével jutott. Aztán óriási bravúrral került a legjobb 16 közé: a csapatban felnőtt világbajnok Szényi Pétert (MTK) érett, taktikus vívással, végig vezetve 15-12-re verte. Következett a BVSC-s Dudás; Bende Bence ezt az asszót is végig irányította és kezében tartotta, 15-9-es siker és a nyolcas döntő lett a jutalma. A négybe jutásért Bányai Zsomborral kellett megküzdenie. Bence itt sem vallott szégyent, szoros küzdelemben 15-12-re kapott ki a Vasas mindkét napon bronzérmet szerző vívójától. Bende Bence első éves juniorként a hetedik helyen zárt a népes, nemzetközi mezőnyben, és a juniorok országos ranglistáján a tizedik helyre lépett előre.

Horváth Erika

Forrás: Vas Népe

Új edző igazolt hozzánk

Egyesületünk Igaly Jánossal kötött  szerződést, akivel tovább erősödve a tőrvívást szeretnénk beindítani Szombathelyen.

Igaly János

Igaly János

János bemutatkozása:

Versenyzőként kardvívó voltam a Csepel, az Újpesti Dózsa, majd 1969-79-ig a VASAS SC színeiben vívtam, többször nyerve egyéni es csapat OB-t. A TF-en 1978-ban végeztem az edzői szakon nappali tagozaton okleveles vívó szakedzőként. 1978-tol 1981-ig Pécsett dolgoztam kardedzőként, majd 1981. októbertől tőrvívást oktattam Székesfehérváron, az IKARUS SE-ben.1989-ben kerültem vissza Budapestre, először a Csepel, majd a BVSC Vívószakosztályába, ahol tanítványaim közül többen válogatottként EB-n, VB-n vettek részt. Emellett mintegy 3 évig a junior férfi tőr válogatott keretedzője voltam. Közben Érdre költöztem a családommal, ahol kezdőcsoportot indítva később megalapítottam Százhalombattán az SZTC vívó szakosztályát, amely még ma is működik. Mivel 2003-ban a BVSC vezetése úgy döntött, hogy megszűnteti a tőr szakágat, tanítványaimmal együtt átigazoltunk az MTK Vívószakosztályába, ahol 2011-i dolgoztam. 2007 es 2010. között az MVSZ Reménységek Keret női tőrözőinek munkáját irányítottam, melyet lemondásom után Kiss Tibor vett át. 2011. augusztusában Németországban, a Fechtcentrum Halle vezetőedzői munkáját, és a Sachsen-Anhalti Vívószövetség Landestraineri munkáját vettem át, tőr es párbajtőr fegyvernemben, melyet 2016. december 31.-ig irányítottam.

Reményeim szerint Szombathelyen újra hasonló szép sikereket tudunk elérni tőrben is, mint amilyet elértek itt az elmúlt években párbajtőrben..

Igaly János

Mesterek és kiváló tanítványok

Budapest (he) – Három Vas megyei sportembert, két versenyzőt és egy edzőt is köszöntöttek a Magyar Vívó Szövetség utánpótlás évzáró gáláján.

Az Európa-bajnok fiú kadett párbajtőrcspat tagjai mestereikkel. Balról a harmadik Patócs Zsolt, mellette (sötét öltönyben) tanítványa, Bende Bence - a Szombathelyi Vívóakadémia képviseletében (Fotó: hunfencing.hu)

Az Európa-bajnok fiú kadett párbajtőrcspat tagjai mestereikkel. Balról a harmadik Patócs Zsolt, mellette (sötét öltönyben) tanítványa, Bende Bence – a Szombathelyi Vívóakadémia képviseletében (Fotó: hunfencing.hu)

A magyar utánpótláskorú vívók nagyon-nagyon eredményes évet zártak. A 2015/2016-os szezon kadet és junior világversenyein 13 érmet – öt aranyat, két ezüstöt és hat bronzot – szereztek. Őket és mestereiket – valamint a legjobb serdülő és újonc vívókat – köszöntötték a szövetség vezetői a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Természetesen ott volt a díjazottak között a Szombathelyi Vívóakadémia hírnevét öregbítő, világversenyeket megjárt két Vas megyei kiválóság is: Bende Bence, az Európa-bajnok kadet párbajtőrcsapat, míg Bakos Bálint, a junior Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes párbajtőrcsapat tagjaként. Utóbbi korosztálya világkupa-versenyén is szerzett egy bronzot, a vb-n pedig hetedik lett egyéniben. Mindkét kategóriában ott állhatott a díjazottak között klubedzőjük, Patócs Zsolt is.

Forrás: Vas Népe (2016.12.16)

Veterán Vívó Világbajnokság 2016

2016.10.11-16.
Németország, Stralsund

Férfi tőr 50+:
42. Péntek Tamás

Legyél Te is VÍVÓ bajnok! Módosított kezdés!

 Figyelem! A nagy érdeklődésre való tekintettel előbbre hoztuk a tanfolyam kezdési időpontját szeptember 6-ra!

Folyamatosan várjuk a jelentkezőket egész szeptemberben!

Kéjük az érdeklődőket keressék az edzőket a vívóteremben!

vivas2016-11

 

Nemzetközi Edzőtábor

Tisztelt Szülők, Sportolók!

A NEMZETKÖZI Edzőtábor július 29-én pénteken kezdődik és augusztus 7-én vasárnap végződik.

Szombathelyieknek a jelentkezés és részvételi díj befizetése (18000 ft) 07.29-én 12 órakor ;
Helyszín: Nyugat-Magyarországi Egyetem
Pável Ágoston Kollégium II. – 9700 Szombathely, Ady tér 3/A.

Aki valami okból nem tud az adott időpontban megjelenni ill. később tud bekapcsolódni azt kérem jelezze a patocszsolt@gmail.com e-mail címre vagy a 30/611-4025-ös telefonszámra!

Üdvözlettel:
Patócs Zsolt

Edzések rendje a tavaszi szünetben

Tisztelt Szülők! Kedves Vívók!

A tavaszi szünetben az edzések az alábbiak szerint alakulnak:

Szünet előtti utolsó edzés: 2016. március 24. csütörtök

Szünet utáni első edzés: 2016. március 29. kedd

Üdvözlettel:
Egyesület Vezetősége