Kategória: Minden más

Szombathelyi Nemzetközi Edzőtábor 2015

Solti-TeamA “SOLTI-TEAM” idén is megrendezi szokásos nyári edzőtáborát Szombathelyen

Időpont: 2015. július 31 – augusztus 9.

Részletek az Edzőtáborok menüpontban.

 

FIGYELEM!!!

Tisztelt Sportolók!

Az őszi szünetben október 31-én hétfőn és november 1-én kedden NEM lesznek edzések.

November 2-án szerdán és november 4-én pénteken pedig összevont edzések lesznek 17.00-19.00 óráig.

Üdvözlettel:
Egyesület Vezetősége

Vívókat és vívóoktatókat keresnek nyári munkára!

A CCUSA nevű szervezet gyakorlott vívókat és okatókat keres, azon célból, hogy vívást és más sportokat oktassanak nyári gyerektáborokban az Amerikai Egyesült Államokban.

Részletek az alábbi linkre kattintva:

Nyári munka

3Q Qrta FarQ Kismalacka Qpa

A rendezvény hivatalos sütije

A rendezvény hivatalos sütije

2010. december végén ismét megrendeztük a hagyományosnak számító szilveszteri házi versenyünket, melyen a vas megyei egyesületek vívói és szüleik, hozzátratozóik mérték össze tudásukat. A rendezvény színvonalát emelte, hogy Ausztriából, Wiener Neustadtból is érkeztek vívók.

Az eseménynen készült képek megtekinthetőek az alábbi linkre kattintva:

http://www.szhelyivivas.hu/?page_id=39&file=9972_2010qrtafarku%2F

Meghívó

Molnár Béla

Molnár Béla

Molnár Béla

A KÁRPÁT-MEDENCE ÉRTÉKEI

című könyv bemutatójára

Időpont:          2010. december 20. 17:00

Helyszín:         Megyeháza Díszterme,

Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 1.

A hungarikum nem terem minden bokorban, nem születik önmagától, váratlanul. A hungarikum a magyar társadalom, gazdaság, kultúra különleges eredménye, amely megszületésére nem fordítunk kellő figyelmet. Történelmünk során a magyarság az értékek sokaságát hozta létre, amelyek fontosak nekünk, és amelyek rangot adnak nemzetünknek a világban. De mi a magyar érték? Itt, a Kárpát-medencében az évszázadok, vagy inkább mondhatjuk, az évezredek alatt, sok nép fordult meg, maradt itt hosszabb-rövidebb ideig, ezalatt átvett valamennyit a magyar kulturális, gazdasági teljesítményekből, és ezalatt a magyar nép is átvett valamennyit az ő értékeikből. Az itt született értékekre mi is és minden itt élő büszke lehet. A hungarikumok bölcsője tehát a Kárpát-medence, annak népessége, kultúrája, gazdasági, társadalmi viszonyai. Mint a jéghegy csúcsa világítanak Európában és azon túl is, de nem szabad elfelejtkeznünk arról, honnan emelkedtek ki.

Vajon ismerjük-e valójában hová születtünk? Ismerjük-e őseinket, kultúránkat, nemzetünket? Mennyi nagyszerű érték található a Kárpát-medencében, amire büszkék lehetünk, amit meg kell őriznünk az utókornak!?

A Kárpát-medence értékei című könyvben többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. A könyv 35 szubjektíven kiválasztott témát ölel fel, hol tényszerű, hol meseszerű elbeszélésekben.

A kötetet a szerző mutatja be, elmesélve nem egy fejezet megszületését, a könyvbe nem férő bővebb történetét. Ezt vetítéssel illusztrálja, hiszen a bőséges képanyag jelentős részét maga fényképezte.

A könyv megtekinthető a www.molnarbela.hu oldalon.

A könyv megvásárolható a könyvbemutatókon és az alábbi könyváruházban:

Líra Könyváruház, Szombathely, Kossuth L. u. 8/3.

Könyvbemutató

Könyvbemutató

Tele van a város karddal

Néhány napja arra lettem figyelmes, hogy fura öltözetű fiatalok hosszú pakkokat cipelnek naponta többször is oda és vissza a környéken.
A fura öltözet: fehér, térdig felérő zokni, vagy nem hagyományos, de szintén fehér nadrág. A pakkok: olyanok, mint egy utazótáska, csak jóval hosszabbak és keskenyebbek.
Aztán tegnap fény derült az egyik rejtélyre, amikor egy fiatal kezében megláttam egy, a párbajtőrben használatos kardot. Rögtön összeállt a kép, mit rejthetnek a táskák.
Internet, kereső, és megtudtam, már 18. éve rendeznek a városban nemzetközi vívó edzőtábort – ezért ez a sok cipekedő fiatal. Most is jöttek mindenhonnan: olaszok, franciák, egyiptomiak. És persze itt vannak a magyarok.
Ritka az ilyen hosszú időt megélő nemzetközi rendezvény Szombathelyen, lehet, hogy jobban kellene reklámozni. Csak egy-két kis hír erejéig találkoztam vele. Annál is inkább, mert vasárnap mérkőzéssel fejeződik be a tábor, amin gondolom, a legjobbak vesznek részt.
Vívásban amúgy nem áll rosszul az ország, jó kis marketinget lehetne kerekíteni a rendezvénynek.
És néhány észrevétel. A vívólányok lába fantasztikusan izmos. Ami persze nem csoda, de ahogy lépkednek, tökéletesen látni az izmokat. Szép látvány. A másik, hogy a lányok között látványosan sok a nagyon fehér bőrű. Lehet, hogy csak véletlen, de ezt figyeltem meg.

Forrás: Kleinhappel Miklós blogja

Egy kis vidámság….

 

Nekem mindenem a sport!!!!!!

Nekem mindenem a sport!!!!!!