Vk-aranyérmes a junior férfi párbajtőrcsapat!

A legnevesebb riválisokat is biztosan legyőzve lett aranyérmes az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású junior férfi párbajtőrcsapat a rigai Világkupán. Gratulálunk!

Teljes siker Rigában! A nagyszerűen sikerült szombat után, amikoris az egyéni Világkupa-versenyen Andrásfi Tibor arany-, Bányai Botond bronzérmet nyert, a csapat is nagyot alkotott. Kőkemény ágon, magabiztos győzelmekkel szerzett aranyérmet a válogatott, amely ezzel totális sikert aratott a nagyon erős Világkupa-állomáson! Már a nyolcaddöntőben Oroszország volt az ellenfél – erősebb nemigen lehetett volna. A 45:38 után jött a negyeddöntőben Olaszország, és egy 39:36. Mint később kiderült, ez volt a legszorosabb meccsünk… Az elődöntőben Észtország kapott egy borzasztóan sima 45:25-öt, majd a döntőben a fegyvernem nagyhatalma, Franciaország következett. Azonban ezen a napon ez sem jelentett problémát, az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású “szupercsapat” 33:26-ra nyert, és így aranyérmet szerzett. Gratulálunk a fiúknak, Eitner Kinga válogatott edzőnek és a mestereknek egyaránt.

Bende Bence, Nagy Dávid, Koch Máté és Andrásfi Tibor, az “aranycsapat” Fotó: hunfencing.hu

Az eredményhirdetés után a hétvége legjobbja, Andrásfi Tibor nyilatkozott honlapunknak. “Remekül alakult ez a hétvége. Nagyon készültem rá, a közelmúltban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna. Most viszont összejött… Az egyéni versenyen nagyon jól ment a vívás, minden sikerült – egészen a doppingvizsgálatig. Ott ugyanis hajnali fél négykor végeztem. Igaz, ötször is produkáltam mintát, de túl sok vizet ittam, és nem találták megfelelő sűrűségűnek az anyagot… Így aztán alig aludtam a mai verseny előtt, és az elején akadozott a gépezet. De aztán belejöttem, a többiek pedig remekeltek, igazi csapatot alkottunk, valaki mindig húzott, szuper hétvége volt!” Nem vitatkozunk – az volt!

Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Riga, 25 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Oroszország 45:38 (Koch +10, Nagy +7, Andrásfi -5, Bende -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 39:36 (Koch +5, Andrásfi 0, Nagy -2).

Elődöntő: Magyarország-Észtország 45:25 (Nagy +10, Koch +7, Andrásfi +3).

Döntő: Magyarország-Franciaország 33:26 (Andrásfi +4, Koch +3, Nagy 0).

Végeredmény: 1. Magyarország (Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: id. Andrásfi Tibor, Patócs Zsolt, Halla Péter), 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség